Werkwijze

Iedere opdracht is verschillend en staat in meer of mindere mate op zichzelf. Bij een reeks strookstrips komen er andere dingen bij kijken dan bijvoorbeeld bij een reeks animaties. Maar in het algemeen zijn er wel wat dingen die ik kan zeggen over het process.

Het eerste contact

JansenCartoons is eenvoudig te bereiken voor een vrijblijvend gesprek of offerte-aanvraag. In het eerste contact inventariseer ik uw wensen en kijk ik wat ik daarin voor u kunnen betekenen. Bij meer uitgebreide of complexe opdrachten is het vaak nuttig om vooraf eerst een keer elkaar te ontmoeten om zaken nader af te stemmen. Zodra een en ander duidelijk is, ontvangt u van mij een overzichtelijke offerte.

Het schetsontwerp

In het schetsontwerp leg ik de basis voor het eindontwerp, dit ontwerp is dan nog niet definitief. Het ontwerp, wat vaak nog in potlood is, leg ik ter goedkeuring aan u voor. Het idee is dat er tijdens het proces de gelegenheid is tot het geven van aanwijzingen en of opmerkingen door de opdrachtgever. Hiertoe geef ik altijd één of meerdere aanpassingsrondes. Hierin kan de opdrachtgever reageren op het schetsontwerp en kunnen we eventuele aanpassingen doorvoeren.

De uitwerking

Zodra het schetsontwerp naar wens is, begin ik met de definitieve uitwerking daarvan. De tekeningen worden desgewenst geinkt en ingekleurd. Hoe dit precies gebeurt is afhankelijk van de gekozen stijl. In de keuze van het tekenmateriaal ben ik flexibel, hierin kunt u kiezen uit verschillende tekentechnieken (potlood, stiften)

Daarnaast werk ik ook met de nieuwste tekenprogramma’s
(Photoshop en Illustrator).

De afronding

Het ontwerp is nu klaar voor publicatie. Ik zorg ervoor dat u het definitieve ontwerp tijdig digital ontvangt op het juiste format en gewenste resolutie.